Testa webbhotellet innan köp är nästan omöjligt

Om du tänkt köpa ett webbhotell men först vill testa så att allt fungerar och det verkar vara ett bra webbhotell så är det mycket svårare än vad du kanske tror.

Vissa webbhotell tillåter dig att skapa ett testkonto, eller att de erbjuder dig öppet köp på beställningen. Detta ger dig möjligheten att testa webbhotellets kontrollpanel och säkerställa att dina behov uppnås och fungerar bra.

Även om öppet köp är mer omständligt än ett testkonto så är principen egentligen exakt samma. Alla webbhotell erbjuder dock inte detta så du har ett mycket sämre utbud av webbhotell om du vill testa det.

Om du verkligen vill testa ett webbhotell för att se hur det presterar så behöver du använda webbhotellet under en längre tid. Även om du skulle använda webbhotellet under 30-60 dagar för att sedan utnyttja öppet köp om ett problem uppstår så vet du inte hur det ser ut en månad efter det.

Med tiden kanske din server fylls med för många webbhotellskunder vilket försämrar kapaciteten som din hemsida kan utnyttja. Hemsidan laddas långsammare och risken att driftstörningar uppstår ökar.

Vanliga webbhotellskonton är opålitliga på det sättet. Du vet inte med säkerhet vad det är du får och även om det fungerar bra i början, så finns det inga garantier att du alltid kommer ha samma kapacitet till ditt förfogande och att servern fortsätter att svara snabbt på alla anrop.

Vi har skrivit en del recensioner om webbhotell som också kan vara värt att ta en titt på.

Comments are closed.