Vilka webbhotell är bäst i test?

Förr gjorde tidningen InternetWorld en årlig test av de största webbhotellen på den svenska marknaden. Tidningen slutade dock med det och kanske var det ett bra beslut från redaktionen.

Att testa webbhotell är svårt och något webbhotell som presterar bra nu, kanske inte gör det om 4 månader. På samma sätt kan ett webbhotell som har problem nu vara det bästa valet om 4 månader. På så sätt är det svårt för en tidning att verkligen testa webbhotell och se vilket som är bäst.

Jag har under många år varit kund hos flera svenska webbhotell och man lär sig en hel del på detta. Av de 8 webbhotell jag varit kund hos under de senaste åren (just nu 5) så finns det enstaka webbhotell som alltid verkar vara bättre än de andra. Webbhotell som sällan får problem och när de får så löser dem det snabbt och smidigt så webbhotellskunderna slipper bli allt för besvikna.

Webbhotellen som har presterat sämst är de webbhotell som valt att satsa på kvantitet. Jag tänker inte måla ut några webbhotellsnamn här, men det är ett tydligt mönster att webbhotell som växer för snabbt också har mest problem.

Om ett webbhotell växer för snabbt så kommer de inte hinna med i utvecklingen. Det blir nästan som en pojke som kommer in i puberteten och helt plötsligt så är nästan alla kläder för små. Även om pojken köper en del nya kläder så är garderoben sämre utrustad än den tidigare var.

För ett webbhotell motsvarar detta att de växer i antal kunder och får fler och fler webbservrar men samtidigt blir deras nätverk känsligare för attacker och personalen hinner inte förbereda sig på arbetet som ett större webbhotell kräver.

För ett webbhotell är det viktigt att allting växer tillsammans, så som antalet servrar som kunskapsnivån på personalen. Det är också viktigt att uppgradera kapaciteten, kanske t.o.m. exponentiellt till skillnad från resten.

Topplista – De bästa webbhotellen

Vi har nu poängterat att det är mycket svårt att säkerställa vilket webbhotell som verkligen är bäst bara genom att under en vecka eller så se vilket som presterar bäst.

Jag tänker därför istället lista webbhotellen efter den ordningen jag själv skulle valt dem för en företagshemsida där det inte spelar någon roll jag betalar 3 000kr på ett år eller 800kr. Som privatperson kan du välja det webbhotell som är bäst för din budget.

  1. Oderland – från 69 kr/mån
  2. FS Data – från 186 kr/mån
  3. City Network – från 74 kr/mån (första året för 10 kr/mån)
  4. Loopia – från 84 kr/mån
  5. Wopsa – från 50 kr/mån
  6. Binero – från 69 kr/mån
  7. Crystone – från 59 kr/mån (första året för 9 kr/mån)
  8. One.com – från 15 kr/mån

Välj det webbhotell som fyller dina behov bäst. Men webbhotellen som ligger närmast toppen har gett mig minst problem.

Comments are closed.